• Veelgestelde vragen

    Een webinar organiseren, maar is nog niet alles duidelijk? Of je nu een webinar gaat organiseren in onze webinar studio in Amsterdam, of een webinar op locatie hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Zit jouw vraag daar niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Wat zijn de voordelen van een webinar?

Wat er bij een presentatie, instructievideo of seminar vaak mist is interactie. Dit is waar een webinar verder gaat. Door de actieve interactie met kijkers tijdens een webinar zal de boodschap veel beter overkomen. Daarnaast zorgt live interactie ervoor dat kijkers vragen kunnen stellen, en dat deze direct beantwoord kunnen worden. De kijker zit in een klaslokaal, maar dan met het comfort van zijn eigen huis of kantoor.

Wat heb ik nodig om een webinar te organiseren?

Wanneer je een webinar gaat organiseren in onze webinarstudio is het enige wat je nodig hebt een presentatie. Wij zorgen ervoor dat alle apparatuur en techniek aanwezig is én werkt. Jij verzorgt de presentatie en wij doen de rest!

Wat is er nodig om een webinar te volgen?

Het enige wat de kijker nodig heeft is toegang tot internet. Dit kan zijn op een computer, maar ook op een tablet of telefoon. Het volgen van een webinar is vervolgens heel erg simpel. Nadat iemand zich heeft ingeschreven bij een webinar, krijgt hij een link via de mail toegestuurd. Door op deze link te klikken start het webinar en is al het werk gedaan. Er hoeft geen software gedownload te worden!

Is het mogelijk om een webinar op locatie te geven?

Naast een webinar in onze studio is het mogelijk om een webinar op locatie te geven. Wij komen dan met onze mobiele studio naar jou. Naast een webinar is het ook mogelijk om een livestream te organiseren. Op deze manier kun jij je presentatie live uitzenden. Wanneer jij voor een geschikte locatie en een snelle internetverbinding zorgt, zorgen wij voor alle techniek en apparatuur.

Ik kan niet inloggen, wat moet ik doen?

Als je voorafgaand aan het webinar problemen ondervindt bij het inloggen, kun je dit melden via info@test.yourwebinar.nl of telefonisch via 020 636 91 78. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen om het probleem op te lossen!

Waarvoor kan een webinar worden ingezet?

Webinars kunnen voor veel verschillende doeleinden worden ingezet. Denk aan interne communicatie, e-learning, product launches en leadgeneratie. Wat wil jij bereiken bij de doelgroep? Wil je de deelnemers activeren, opleiden, informeren of wil je iets demonstreren? Het belangrijkste is het verhaal dat jij wil overdragen.

Aan welke eisen moet mijn presentatie voldoen?

Bij een webinar is het mogelijk om gebruik te maken van een PowerPoint, Prezi of PDF door middel van screensharing. De eis rondom de presentatievorm is het formaat, deze moet vierkant (4:3) zijn. Daarnaast adviseren wij foto’s in hoge resolutie te gebruiken en weinig tekst. Wanneer je gebruik wil maken van video dient deze van te voren te worden aangeleverd.

Wat zijn de kledingvoorschriften voor een presentator en host?

Het wordt geadviseerd om geen kleine streepjes, bolletjes, ruitjes en andere kleine voorwerpen op kleding te dragen. Dit zorgt voor een ‘bewegend’ beeld. Ook felle kleuren en afleidende sieraden die geluid produceren worden niet aangeraden. Neem voor de zekerheid een extra setje met kleding mee.